Veckans stjärnbarnvakt Karin | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt Karin

Publicerat | december 16, 2014 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt Karin


Veckans stjärnbarnvakt Karin

Karin har arbetat hos oss sedan februari 2014. Hon har jobbat hos två olika familjer via Nannynu! där hon är och har varit otroligt omtyckt. Karin vet hur barn fungerar, hon kommunicerar på ett bra sätt med föräldrarna och är en väldigt kreativ barnvakt. 

Karin är 18 år gammal och bor i Liljeholmen. Förutom att jobba på Nannynu! studerar Karin humanistiskt språk på Kungsholmens gymnasium. Familjen Karin arbetar hos bor på Kungsholmen.

Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
Jag alltid har älskat att vara med barn för att de är så ärliga och spontana. Man vet aldrig vad de kommer hitta på härnäst. Ingen dag är den andra lik och man har aldrig tråkigt!

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
För att man alltid har något att luta sig mot. Jag vet att om det är något jag undrar över eller funderar på så kan jag alltid vända mig till min kontaktperson. De är också bra på att matcha ihop barnvakt och familj, så att det passar ens behov och tider. Jag har haft två familjer på nannynu och är supernöjd med båda!

Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
Både jag och barnen jag passar älskar att leka i Vasaparken. Den är perfekt eftersom det finns saker för alla åldrar, vilket jag uppskattar eftersom barnen jag passar är 1,5 respektive fem år. Annars kan det ibland vara svårt att hitta något som båda barnen tycker är roligt. En stor favorit är studsmattorna.

Vilka faror finns det i området där du passar barn?
Med tanke på att de bor i innerstan så är det alltid mycket trafik när vi ska åka hem från förskolan. Lillebror får sitta i vagnen och storasyster håller alltid mig i handen när vi ska korsa gator. Eftersom barnens förskola ligger ganska långt från deras hus måste man också åka buss. Då är det viktigt att båda barnen hinner gå av vid rätt hållplats, så storasyster får hålla i vagnen medan vi går av.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Att visa att du är lugn och trygg i din roll som barnvakt. Om barnen ser att du är säker och vet vad du gör blir de också trygga i din närhet, och det är trots allt det viktigaste.

Nedan har veckans stjärnbarnvakt Karin skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
Jag hämtar barnen på förskolan 16:00 och storasyster vill genast visa alla teckningar hon ritat under den senaste veckan. När vi kommer ut genom dörren går vi sakta iväg mot bussen. Det tar oftast ett tag att komma hem eftersom båda två är spralliga och vill visa konster längst vägen. När vi kommer hem sätter vi oss ner och ritar och pysslar, något som vi alla tycker är väldigt roligt. Jag och storasystern har gjort ett dockhus av en gammal glasslåda och vi brukar rita möbler som vi sedan klipper ut och leker med. Vid 17.30 värmer jag på maten som familjen har förberett och så äter vi tillsammans. Efteråt bygger vi en koja av kuddar och stolar som vi låtsas är en bio. Där sitter vi och äter vindruvor. Vid 19:00 kommer föräldrarna hem och det är dags för mig att säga hejdå.

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier