Veckans stjärnbarnvakt Anna | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt Anna

Publicerat | december 8, 2014 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt Anna


Veckans stjärnbarnvakt Lina

Anna har arbetat hos oss sedan oktober 2013. Hon har jobbat hos två olika familjer via Nannynu! där hon är högt uppskattad. Anna är lojal, sköter sitt jobb exemplariskt och förstår sig verkligen på barn.

Anna är 22 år gammal och bor i Bergshamra, Solna. Förutom att jobba på Nannynu! studerar Anna ekonomi och IT vid Stockholms universitet. Familjen Anna arbetar hos idag bor i Gribbylund, Täby.

Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
Jag är väldigt lekfull av mig och kopplar lätt på min ”barnsliga” sida, vilket gör att jag och tjejerna brukar ha jättekul ihop och skrattar mycket. Att jobbet verkligen ger mig något uppskattar jag. Till exempel när jag får en teckning, får höra att jag är världens bästa barnvakt eller möts av en kram när jag hämtar är saker som värmer lite extra i hjärtat.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
För att de på Nannynu! är så trevliga, ser alltid till att jag trivs i familjen och gör kontinuerliga uppföljningar med frågor om hur det går. Hela processen att få en familj att börja jobba i var också jättesmidig. Det känns helt enkelt tryggt att ha dem i ryggen.

Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
Vi brukar alltid gå till en lekpark som ligger vid Gribbylunds allé. Där finns massa gungor, klätterställningar, en linbana och stora gröna ytor att leka kull på.

Vilka faror finns det i området där du passar barn?
Vi rör oss princip bara i villakvarter där hastigheten för bilarna är 30 km/h. Vid två tillfällen korsar vi en väg men där är tydliga övergångsställen och vi stannar alltid och kollar att det inte kommer några bilar innan vi går över.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Bjud på dig själv och gå in helhjärtat i lekarna, det tycker barn är roligt. Men glöm samtidigt inte bort hur viktigt det är med ansvarstagande och försök förebygga eventuella faror för barnen. Det tror jag är en bra kombination i ett sånt här arbete. 

Nedan har veckans stjärnbarnvakt Anna skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
En vanlig dag ser ut som så att jag hämtar 7-åringen på skolan kl 16:15 och sen går vi (hon cyklar ibland) och hämtar 2,5-åringen på förskolan. Därefter stannar vi alltid i lekparken precis bredvid om det inte regnar. Där blir det massa lek och bus så vi är vanligtvis inte hemma förrän kl 18. Då börjar jag att laga mat medan barnen sysselsätter sig själva en stund och sedan är det middagsdags. Efter maten leker vi kurragömma, jagar varandra, bygger koja, spelar spel, ritar eller läser böcker. Ibland somnar den minsta vid 19:30 och sen runt kl 20 kommer föräldrarna hem och mitt pass är slut för dagen.

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier