Veckans stjärnbarnvakt Lina | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt Lina

Publicerat | november 17, 2014 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt Lina


Veckans stjärnbarnvakt Lina

Lina har arbetat hos oss sedan augusti 2013. Hon har haft flera familjer och är en uppskattad barnvakt. Lina är lojal, ställer alltid upp och är en mycket ansvarsfull barnvakt.

Lina är 19 år gammal och bor i Täby. Förutom att jobba på Nannynu! förbereder hon sig inför framtida universitetsstudier. När hon inte pluggar tränar hon dagligen. Familjen Lina arbetar hos bor i Djursholm, Danderyd.

Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
Jag har jobbat med barn sen jag var 14 år då jag började som simskolelärare och har dessutom en liten bror jag brukar passa. Därmed har jag vanan att vara med barn. Men allt grundar sig dock i att jag i grund och botten är väldigt barnkär!

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Jag tycker att Nannynu har tagit hand om mig på ett fantastiskt sätt. Det jag gillar bäst är att jag aldrig känt att jag varit ensam och att allting alltid följs upp, det är en enorm trygghet.

Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
Jag skulle vilja säga lekplatsen dit vi brukar gå på vägen hem från skolan, där eftermiddagssolen alltid brukar ligga på och det är väldigt grönt och fint. 

Vilka faror finns det i området där du passar barn?
Det finns inte så många faror i området, då vi har anpassat våran väg hem från skolan just för att undvika detta. Det är egentligen endast två saker; en relativt trafikerad 50-väg som går utanför skolan vi måste gå över, samt en småbåtshamn utan staket eller dylikt, ett par hundra meter från huset. 

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Mitt bästa tips är att utgå från barnets behov i alla lägen, men att alltid komma ihåg de gränser som kommit överens om med föräldrarna. Sedan att alltid leka MED barnen och inte bara titta på när de leker! 

Nedan har veckans stjärnbarnvakt Lina skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
Jag hämtar den yngsta av barnen kring 15.30 och vi går hem från skolan tillsammans. De andra två cyklar hem ensamma lite tidigare då de är ett par år äldre. Vi promenerar hem och på vägen, om det inte regnar, stannar vi oftast till vid lekplatsen som ligger precis på väg hem från skolan. Nybyggd är den också och eftermiddagssolen når dit, så där brukar vi stanna så länge vi bara kan. När vi sedan kommer hem till familjen brukar jag och minstingen spela spel, leka lekar eller titta på film om hon är trött, medan de två äldre sitter med sina läxor. När de är klara skjutsar jag mellanbarnet till sin fotboll/hockeyträning med sällskap av yngsta i bilen. Efter ett tag lagar jag och minstingen middag tillsammans, som vi tre sedan äter ihop. Strax efter det kommer någon av föräldrarna hem och jag avslutar min dag.

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier