Mest företagsamma människa 2014 | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Nannynu!s grundare Jeanette Holm – En av 5 finalister för mest företagsamma människa 2014

Publicerat | november 10, 2014 | Kommentarer inaktiverade för Nannynu!s grundare Jeanette Holm – En av 5 finalister för mest företagsamma människa 2014

Nannynu!s grundare Jeanette Holm - En av 5 finalister för mest företagsamma människa 2014

Jeanette Holm, grundare av Nannynu!, en av 5 finalister i Stockholms läns mest företagsamma människa 2014. ”Vi är stolta över att kunna hjälpa barnfamiljer att få ihop sina liv samt ge ungdomar arbete”.

För 7 år sedan startade Jeanette Holm barnvaktsföretaget Nannynu!. Idag är bolaget Sveriges största barnvaktsföretag som har gett arbete åt över 3000 ungdomar sedan starten. Nu jobbar över 800, främst ungdomar, som barnvakt i Stockholm och Uppsala. På kontoret i Stockholm arbetar 16 personer.

 ”Vi har växt med enorm kraft sedan starten. Jag ville hitta en enkel ide och insåg att möjligheten fanns där för barnpassning tack vare RUT och sänkta arbetsgivaravgifter för ungdomar. Sedan hade vi tur med timingen för att vi var en av de första ut när marknaden exploderade.”, säger Jeanette Holm.

De vanligaste uppläggen är att ha en barnvakt som hämtar ett par eftermiddagar i veckan, tar hem barnen, leker och ger dem mat. Då kan föräldrarna arbeta klart i lugn och ro och vardagspusslet flyter på mycket smidigare. Senaste åren har också fler familjer kommit in som vill ha möjligheten att endast någon gång i månaden komma ut på en biokväll eller middag utan barnen.

”Vi är stolta över att kunna hjälpa barnfamiljer att få ihop sina liv samt ge ungdomar arbete”, säger Jeanette Holm. Det var också den motiveringen som juryn hade när det utsåg Jeanette som en av finalisterna i Stockholms läns mest företagsamma människa som Svenskt näringsliv utser varje år.

Finalisterna har tagits fram baserat på fyra kriterier.

1.  Personen är en jobbskapare – sitt eget jobb och andras jobb
2.  Personen är en inspiratör och förebild för andra
3.  Personen vågar satsa på och utveckla en verksamhet
4.  Personen ska gärna ha gjort något extra under 2014, t ex anställt, utvecklat affären eller gjort skillnad för regionen

I nästa steg kommer allmänheten att få rösta på den finalist som de anser är värd att vinna och vinnaren koras den 18 december.

Nannynu! planerar att fortsätta växa och ge tusentals ungdomar arbete genom att fortsätta i Stockholm och Uppsala men även rulla ut konceptet till andra städer. Varje år kommer det nya årskullar som vill få sitt första riktiga jobb.

”Det enda som står i vägen är den nya regeringen som vill fälla krokben för oss rejält. De planerar att både höja arbetsgivaravgiften för ungdomar och sänka potten för RUT. Det som gjorde att vi kunde starta, få ihop affären och ge över 3000 ungdomar arbete är nu det som de vill riva ner. Jag blir så matt när jag tänker på det. Men skam den som ger sig. Det är oftast när utmaningarna känns som tuffast som man kommer på de smartaste lösningarna. Det är väl det som utmärker att vara en entreprenör. Jag tänker inte låta dem vinna och rasera allt som vi kämpat för under 7 år”, avslutar Jeanette Holm.

Intervjuer med alla finalister finner du här. För att rösta på Jeanette eller någon av de andra finalisterna gå in på Svenskt näringslivs hemsida här.

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier