Veckans stjärnbarnvakt - Andrea | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt Andrea

Publicerat | november 3, 2014 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt Andrea


Veckans stjärnbarnvakt Andrea

Veckans stjärnbarnvakt Andrea har i drygt 1,5 år har hon arbetat som barnvakt hos flera familjer via Nannynu!. Vi är mycket stolta att ha Andrea som barnvakt då hon alltid levererar barnpassning i världsklass. En mamma i en av Andreas familjer beskriver hur barnen från första stund ”älskade Andrea” och att de ofta frågar efter henne och blir jätteglada när hon ska hämta på förskolan. Även vi på kontoret uppskattar hur Andrea snabbt och tydligt kommunicerar med oss, att hon har hög servicekänsla och inte minst är en engagerad barnvakt som utför sitt arbete på bästa sätt!

Andrea är 19 år gammal och bor halvtid i Solna samt halvtid i Uppsala. Efter studenten i somras har Andrea börjat jobba på Kronans apotek. Via Nannynu! jobbar hon hos två familjer i Bromma och i Sollentuna.

Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
Jag tycker det är kul att jobba som barnvakt för att man framförallt får ut så mycket glädje och energi ur barnen, det är sällan det finns lugna stunder. Sedan älskar jag att få vara lite barnslig och lekfull och därför få leva ut lite av det jag själv gjorde för flera år sedan. Dessutom är det en otroligt härlig känsla när man känner att barnen tyr sig till en och man blir en trygghet för dem, utan några föräldrar i närheten, lite som att testa på vuxenlivet.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Jag gillar att jobba på Nannynu för att det känns seriöst och genomtänkt med en kontaktperson som man får regelbundna mail/telefonsamtal ifrån, bara för att ”kolla läget”. Att man får gå två kurser för att bli certifierad är också ett plus hos Nannynu, eftersom det ger både mig och min familj en trygghet när jag ska börja jobba hos dem. Eftersom barnvaktande sker så mycket på egen hand, så känns det skönt med något stabilt bakom sig att luta sig mot vid behov, i detta fall Nannynu.

Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
Något jag ofta gör med mina barn är att stanna kvar en stund på skolgården för att leka (oftast deras förslag), där kan vi många gånger stanna nästan en timme för att gunga, leka kull och spela bandy. Tips är att inte stressa iväg med barnen från skola/dagis, därför passar det bra att börja leken redan där innan man beger sig hemåt.

Vilka faror finns det i området där du passar barn?
Området där jag passar barn är ganska lugnt, därför finns det inga specifikt stora vägar eller så i närheten. Jag går dock alltid närmast vägen och på så sätt kunna hålla dem lugna och inte stressa upp sig om det kommer en bil på vägen.

Ditt bästa tips till andra barnvakter? 
Mitt bästa tips till andra barnvakter är att vara kreativ och komma med idéer och förslag vilket oftast är otroligt uppskattat hos barnen. T.ex. så tog jag med mig några gamla leksaker jag själv spelade med som barn, vilket blev oväntat uppskattat hos barnen, trots att de aldrig hade lekt med sånt förut. Försök att med din kreativitet göra det där lilla extra som kan göra både dina barn och din familj lite extra glada, t.ex. ha med en liten present på deras födelsedag, baka vid ett tillfälle eller bara läsa/berätta en extra saga vid nattningen.

Veckans stjärnbarnvakt Andrea har nedan skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
En vanlig dag då jag ska vara barnvakt börjar med att jag hämtar barnen på dagis och skola, oftast med bil. Har alltid med mig någon frukt till dem, och i de flesta fall stannar vi kvar på skolgården och leker i nästan en timme, kan vara allt från kull till att gunga. När vi väl kommer hem brukar vi oftast leka mer ute, tex hoppa studsmatta, spela fotboll eller något i den stilen. Sedan brukar barnen ofta få leka inne när jag lagar mat, ofta får de ha sin tv-tid då och då brukar jag skära upp lite grönsaker som de kan äta så länge. Efter vi har ätit brukar vi hinna leka i drygt 1,5 timmar innan det är dags för tandborstning och pyjamas. Sedan läser jag alltid saga eller böcker för barnen för att varva ner ett litet tag, innan det är dags för att sova. Läggningen går oftast väldigt snabbt efter en fartfylld dag! Sedan väntar jag tills någon förälder kommer hem, sen är jag klar för dagen.

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Sarah är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Sarah gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier