Veckans stjärna - Elina | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärna

Publicerat | oktober 22, 2014 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärna


Elina jobbar hos oss på Nannynu! sedan september 2013 och är en mycket uppskattad barnvakt både av oss här på kontoret men även av familjen som hon hjälper någon/några gånger i veckan. Familjer berättar att dottern längtar tills att hon ska komma och säger att Elina är toppen! Vi tycker också Elina är en riktigt toppenbra barnvakt; hon är påhittig, positiv och hör alltid av sig och berättar hur det går vilket vi tycker är jätteroligt!

Elina är 21 år gammal och bor i studentkorridor på Stora Lappskärrsberget, Norra Djurgården. Hon pluggar till journalist på Södertörnshögskola. Familjen hon har via oss bor i Djursholm. 

Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
Det är ett väldigt aktivt jobb som innebär fart och fläng, något som passar mig som är en väldigt sprallig person. Sen är barn oftast så himla glada och prestigelösa vilket man inte kan låta bli att dras med i. 

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Därför att jag känner mig trygg med att även om jag arbetar hos en familj, har jag företaget Nannynu i ryggen. Min kontaktperson Emma hör kontinuerligt av sig för uppföljning och det känns bra att ha en specifik person på Nannynu som jag kan vända mig till vid frågor/stöd och som har insikt i min situation. 

Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
Vi är nästan alltid hemma, men familjen har en stor gård med gunga, studsmatta och en lekstuga som vi brukar leka i. 

Vilka faror finns det i området där du passar barn?
Det finns inga större faror på vägen vi brukar ta hem från skolan, men det är några gator som saknar övergångställen. Då stannar vi alltid och tittar åt båda hållen innan vi tar hand och går över tillsammans. 

Ditt bästa tips till andra barnvakter? 
Att våga bjuda på sig själv tror jag är viktigt. Innan jag började jobba som barnvakt skulle jag känt mig töntig om jag lekte med Barbie eller sjöng och dansade järnet till Amy Diamond med låtsasmick i handen. Nu tycker jag det är roligt och flickan jag passar blir glad när jag är lika entusiastisk som henne. 

Nedan har Elina skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
Jag hämtar flickan jag passar på skolan vid 15.00, sedan går vi tillsammans hem. På vägen hem brukar vi träna på att läsa genom att titta på reklamskyltar och gatunamn. När vi väl kommer hem brukar vi leka med Barbie, leka Melodifestivalen, leka affär, skola eller måla. Vi har ganska många olika lekar vi brukar leka och hinner oftast med nästan alla på en dag. Det går nämligen undan! Det beror också på årstid, på sommaren och våren är vi utomhus mer än på hösten och vintern. Sen brukar vi göra läxorna innan middagen som vi äter gemensamt med resten av familjen. Vid 19.00 åker jag hem. 


Elina-sång

Elina under ”Melodifestivalen”

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier