Nannynu! hämtning från förskola och skola | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Upplägget hämtning från förskola & skola

Publicerat | oktober 17, 2014 | Kommentarer inaktiverade för Upplägget hämtning från förskola & skola


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det klart vanligaste behovet hos Nannynu!s olika familjer är att de vill ha hjälp med hämtning från förskola eller skola. Vissa familjer har barnpassning 1-2 gånger i veckan och andra 3-4 gånger i veckan. Vissa familjer har endast behov av hämtning varannan vecka och sen finns det familjer som har hjälp varje vecka måndag-fredag. Hämtningen brukar ske runt 15.00/16.30 och passet brukar ta slut runt 17.30/19.00. Ibland kan hämtningen vara innan klockan 15.00 och ibland kan sluttiden vara senare. Minimum timantal per tillfälle är 3 timmar. 

En del familjer har bestämda dagar som de alltid har hjälp på medan vissa familjer justerar dagarna från vecka till vecka, antingen beroende på sina jobb eller på barnvaktens skolschema.

Vi på Nannynu! rekommenderar att familjen i sin barnvaktsförfrågan är så flexibel/öppen som möjligt med vilka dagar/tider de kan tänka sig ha hjälp. Det ökar urvalet på matchade barnvakter och gör det lättare att hitta rätt barnvakt till just er.

Det vanligaste arbetspasset för våra barnvakter brukar vara runt tre timmar, ofta mellan 15.00-18.00 eller 16.00-19.00, ungefär 1-3 gånger i veckan. Generellt tar barnvakten hand om samtliga barn i familjen. Att barnet och barnvakten har det roligt ihop är så klart viktigt, nummer ett för Nannynu! är dock att säkerheten går som nummer #1.

Självklart kan passen se olika ut från familj till familj. Vi på Nannynu! har tillsammans med våra barnvakter tagit fram hur ett generellt tretimmarspass kan se ut.

Dagen innan arbetspasset

 • Barnvakten planerar sitt pass med barnet. Brukar barnet tycka det är roligast med fartfyllda eller lugna dagar, vill föräldern att barnet ska lära sig något särskilt eller har barnvakten något roligt han/hon skulle vilja visa barnet? Här kan barnvakten också stämma av med föräldern vilken mat som ska tillagas.

16.00 – Hämtning

 • Barnet hämtas på förskolan, skolan eller fritids. Här dubbelkollar barnvakten så denne får med sig allt (exempelvis kläder, barnvagn, napp, nycklar). Är det mörkt ute så ser barnvakten till att barnet och/eller barnvagnen har reflexer på sig. Här stämmer även barnvakten av med personalen om hur barnets dag har varit. Har barnet ätit och sovit bra?

16.15 – Går hemåt

 • På väg hem från förskolan/skolan är det väldigt populärt att stanna i parken eller skogen för lite lek. Här kan barnvakten höra med barnet och föräldern vilken den roligaste platsen är att stanna på. Kanske är det en stadspark, en skogsdunge eller till och med så nära hemmet som på baksidan. Barnvakten ser till att denne har koll på trafiken längs vägen hem och att han/hon finns nära ifall barnet klättrar i lekparkens höga ställningar. Här pratar barnvakten med barnet om dagen på förskolan/skolan.

16.50 – Hemkomst och mellanmål

 • När de kommer hem till familjen så ser barnvakten till att hänga upp ytterkläderna, ställ in vagnen och i vissa fall lås fast den. Har barnet blöta kläder från regnet så ser barnvakten till att barnet snabbt får på sig torra kläder. Bra om barnvakten och föräldern i förväg pratat om barnet ska ha mellanmål. En del barn ska ha större mellanmål medan andra endast ska ha någon frukt.

17.00 – Lek

 • Här passar de på att hitta på något innan det är dags för mat. Vad tycker barnet skulle vara roligast att göra idag? Barnvakten har kanske tänkt ut någon spännande aktivitet att hitta på med barnet? Kanske ska det ritas, spelas fotboll, bakas eller dansas. Vissa föräldrar vill att barnvakten lär barnet bokstäver och siffror eller att ha lite läxläsning.

17.30 – Middag

 • Mat ska tillagas och ätas ihop med barnet, ibland vill familjen att barnvakten har med egen mat. Kanske har familjen mat i kylskåpet som endast behöver värma upp, kanske har de ett recept som ligger framme eller så får barnvakten fria tyglar att tillaga något som finns i frysen. Om möjligt så försöker även barnvakten få barnet delaktig i matlagningen. Kanske räcker det med att barnet dukar eller hackar gurka och sallad med en trubbig kniv. Används bara två plattor på spisen, så bör barnvakten se till att använda de två närmast väggen då barnet har svårare att komma åt kastrullhandtaget för att minimera risken för brännskador. När de har ätit klart ställer barnvakten in disken/diskar och torkar av köksytorna så det ser ut som det gjorde innan.

18.30 – Lek

 • Innan en förälder kommer hem hinns troligen en sista lek med. Kanske ritas och äts något av det som eventuellt bakats tidigare. Kanske är det kurragömma, kull, spel eller dans som är det roligaste för tillfället. Här kan det även vara läge att prata om vad de ska göra nästa gång barnvakten hämtar. Innan föräldern kommer hem, plockar barnvakten undan och ser till att hemmet ser ut som det gjorde innan han/hon kom dit.

18.55 – Avrapportering

 • Barnvakten berättar om vad denne och barnet gjort under dagen, vad har varit roligast och om det är något som har gått mindre bra. Även det personalen på förskolan/skolan sagt avrapporteras. Här görs även tidrapporteringen mellan barnvakt och förälder.

19.00 – Hemgång

 • Redan nu kan barnvakten börja fundera lite smått över vad denne ska hitta på nästa gång han/hon hämtar barnet. 

 

Läs mer om upplägget heltid & deltid här
Läs mer om det sporadiska upplägget här
Läs mer om sökprocessen ser ut här

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier