Veckans stjärna - Marielle | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärna

Publicerat | oktober 16, 2014 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärna


Marielle kom till oss på NannyNu! i mars i år och har sedan dess arbetat i en familj med en dotter som nu hunnit fylla 2 år. Familjen säger att de vunnit i ”Nannylotteriet” och är väldigt glada över att få ha Marielle hos sig. Även vi på kontoret tycker att Marielle är en riktigt härlig tjej som gör ett väldigt bra jobb som barnvakt! Hon är kommunikativ, glad och påhittig.

Marielle är 21 år gammal, bor i Midsommarkransen (men är från Strömstad, Bohuslän) och pluggar till Socionom på Stockholms Universitet. Familjen hon hjälper bor i Liljeholmen.

Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
Det bästa är energin man får. Barn är så otroligt spralliga och energiska och det smittar av sig. Det känns inte alls som ett jobb, utan som någonting roligt som man gör för att man vill. Man får så himla mycket tillbaka och jag är alltid på bra humör när jag har jobbat.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Hela processen från att jag först sökte har gått så himla smidigt. Hittade en underbar familj direkt som jag trivs jättebra med, och det är alltid skönt att veta att man har Nannynu i ryggen om jag till exempel skulle behöva hjälp eller undra över något. Har bara positivt att säga och har aldrig haft några problem.

Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
I Liljeholmen finns det en lekplats (tror den kallas Fruktparken) med en rutschkana som är formad som en banan, en vattenmelon man kan klättra i, päron man kan gömma sig i osv. En väldigt rolig lekplats och populär hos tjejen jag passar. Den ligger fint precis bredvid sjön trekanten, vilket innebär att det även är nära om man vill mata fåglar eller kasta pinnar i vattnet.

Vilka faror finns det i området där du passar barn?
På vägen mellan dagis och hemmet måste man på ett ställe korsa tvärbanan, där måste man självklart vara extra försiktig. Men vi har som regel att man alltid måste hålla handen när man går över där, så det går bra.

Ditt bästa tips till andra barnvakter? 
Hitta på roliga saker med barnen, se det inte som ett jobb utan som någonting roligt som du också får ut något av. Var fantasifull och ha en plan redan innan du går på ditt pass, på så sätt är det lättare att förbereda. Om du till exempel har bestämt att ni ska mata fåglarna, ta med bröd osv.

Nedan har Marielle skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
I och med att tjejen jag passar endast är två år så brukar hon få styra ganska mycket vad hon känner för att göra. Jag hämtar henne på dagis (oftast 15.30) och på vägen ger jag henne en banan att äta. Så länge det inte ösregnar så är vi alltid ute ca 1 timme och leker efter dagis, vad vi gör varierar. Ofta hamnar vi i Fruktparken (lekplats), där vi gungar och åker rutschkana. Efter att vi har varit ute och lekt av oss går vi hem och värmer mat. Under tiden jag fixar med det brukar jag underhålla henne med att plocka fram böcker hon kan kolla i eller någonting annat att leka med. Klockan 17.00 är det dags att äta. Efter att hon ätit klart och allt kladd torkats bort brukar vi hoppa i sängen, jaga varandra eller leka kurragömma. Hon är en sprallig tjej som har energi för ett helt fotbollslag och det smittar av sig. När vi har gjort det här brukar vi vara ganska trötta, då sätter vi oss och bläddrar igenom böcker (Bamse är en av favoriterna) eller så leker vi med hennes Pippi-docka. När klockan är 18.00 kommer föräldrarna hem och det är dags att säga hejdå! 

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier