Barnens favoriträtter | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Barnens favoriträtter

Publicerat | juli 29, 2014 | Kommentarer inaktiverade för Barnens favoriträtter

undefined

Pannkakor, köttbullar och all sorts pasta ska det vara på tallriken om barnen får bestämma. Intressant är att pizzan eller hamburgaren inte ens hamnar på topp 10-listan utan ligger efter exempelvis sushin.

Barnvaktsföretaget Nannynu! har frågat samtliga av sina barnvakter (drygt 720 stycken år 2014) om vilka favoriträtter barnen har som de är hos. Barnen i undersökningen har varit mellan 0 – 10 år, samtliga bor i Stockholms län. Barnvakter som passar barn mellan 0-1 år har i högsta grad inte svarat och har de svarat har bröstmjölk hamnat högt upp på denna enkätfråga. Längre ned hittar du hela topp 10-listan.

Vi ringde upp vår barnvakt Sara (passar två barn 4 & 7 år) vars barnvaktsbarn har pannkaka som sin favoriträtt.

– Jag vet faktiskt inte varför de gillar just pannkaka, det känns de de flesta barn gör det. Det är nog en blandning av den söta sylten med smör och salt. De tycker jag gör goda pannkakor. En gång lagade jag pannkakor till barnen och tog fram vattenmelon som efterrätt. Det där minns de och har gjort det till en grej att alltid fråga om pannkakor, ”du vet den där gången som vi åt pannkakor ihop och sen vattenmelon…”. Jag brukar göra olika rätter åt barnen men pannkakor verkar vara favoriten.

Vår barnvakt Emma, passar två barn 5 & 9 år, berättar varför hennes barnvaktsbarn tycker sushi är den godaste rätten.

– De älskar verkligen sushi och har gjort det sedan ganska länge. Jag vet att de tidigare har bott utomlands där de provat på en massa olika maträtter, allt från franskt till indonesiskt. När jag gör mellanmål vill de exempelvis inte ha en macka utan istället olivröra. Sushi brukar vi äta ihop, extra roligt tycker barnen det är när jag också äter sushi och säger att jag gillar det. Att jag äter och tycker om samma sak är mycket viktigt. Vi har inte provat att laga det ihop utan de brukar ofta be mig i sin tur att fråga deras mamma om hon inte kan köpa sushi. Jag vet faktiskt inte varför de gillar sushi så mycket, men kombinationen av fisken och sojan är det bästa. Storebror äter hela den gröna wasabiklumpen, medan lillasyster istället äter upp all ingefära. 

Här är topp 10-listan –  Vilken favoriträtt har barnet/barnen du passar?

1. Pannkakor
2. Köttbullar
3. All sorts pasta (ex. makaroner, spagetti) 
4. Korv
5. Tacos
6. Fiskpinnar
7. Köttfärssås
8. Sushi
9. Tortellini
10. Kyckling

Inom Stockholms län ser topp 10-listan i det närmaste identisk ut. På Kungsholmen skiljer det sig där tortellini är klar etta och på Lidingö där tacos är favoriten.

 

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier