Veckans stjärna | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärna

Publicerat | juni 26, 2014 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärna

Nike

Nike är precis den vi letat efter”, berättar en av familjerna där Nike arbetar. Vi på Nannynu! håller med, Nike är verkligen en barnvakt vi gärna skryter om. Hon är kreativ, positiv och tänker på säkerheten – något som är viktigt för alla familjer.

Nike är 18 år gammal, bor i Älta och studerar Sam-media på gymnasiet, hon börjar tredje året nu till hösten. Nike arbetat som barnvakt hos olika familjer via Nannynu. Utöver att jobba som barnvakt gillar hon att spendera tid med vänner och träna på gym.

Hon har arbetat hos oss sedan september 2013 och varit en uppskattad barnvakt både hemma hos familjer och på olika event, bland annat på Tele2 arena där vi anordnat barnpassning i samband med matcher och brunch. En av hennes familjer som hon har via Nannynu! beskriver Nike som glad, positiv och påhittig. En annan familj säger att hon är precis vad de letade efter. Vi på kontoret instämmer helt och är väldigt glada att ha henne här hos oss!

Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
Det finns så många anledningar till att jag tycker om att jobba med just barn. Att få ta del av deras tankar och kreativitet och se hur de löser olika problem på sina egna vis är helt fantastiskt. Jag tycker också att det är så himla roligt att vara med och leka, eftersom att jag själv är lite barnslig av mig :)

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!? 
Att jobba på Nannynu! är det absolut ultimata för mig, som barnvakt. Det känns tryggt att jobba och jag vet att jag alltid kan komma till min handledare om det skulle vara något. Sedan är det väldigt bra att man själv får bestämma hur mycket och i vilket område man ska jobba, eftersom att jag pluggar på heltid.

Vad brukar du och barnen hitta på ihop?
Barnen jag passar har en stor tomt, så vi brukar alltid leka där. Vi hoppar studsmatta, spelar fotboll, gungar och så vidare.

Vilka faror finns det i området där du passar barn?
Precis utanför dagis i Nacka och på vägen hem så kör det bilar. Därför ser vi alltid till att gå tillsammans och stanna vid sidan av vägen när det kommer bilar.

Ditt bästa tips till andra barnvakter? 
Mitt bästa tips till alla som sitter barnvakt är att alltid vara glad och komma med positiv energi till barnen. Är du glad, är barnen glada. Var kreativ! Kom med idéer till lekar och aktiviteter, se till att barnen gör något som de vill! Ett annat tips är att försöka komma ihåg de här små speciella sakerna om barnen du passar, såsom favoritmat, födelsedagar, favoritsysselsättning, vilken sport de går på osv. Det uppskattas verkligen, både av barn och föräldrar.

Nedan har Nike skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
Dagen började med att jag kom till dagis vid fyra, där jag blev bemött med ”NIIIKEEE” och två bamsekramar! Vi blev kvar en liten stund på dagis och åkte rutschkana och den äldsta tjejen ville gärna visa för mig alla häftiga trix hon kan. Väl hemma lekte vi i det fina vädret ute på tomten, hoppade studsmatta och sparkade lite boll. Efter en bra stund gick vi in, och bestämde oss för att ”gå på bio” (i vardagsrummet alltså, framför barnkanalen). För att komma in på biografen, så måste man ju självklart ha en biobiljett, så därför satte vi oss en stund och gjorde varsina biobiljetter. Medan barnen satt och tittade lite på tv, lagade jag middag. Efter att vi hade ätit så satte vi oss ner för att lägga pussel innan föräldrarna kom hem vid 19-tiden.

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier