Barnens topp 10 favoritparker i Stockholm | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Barnens topp 10 favoritparker i Stockholm

Publicerat | juni 10, 2014 | Kommentarer inaktiverade för Barnens topp 10 favoritparker i Stockholm


Park

I Vasaparken och Humlegården hittar vi de populäraste barnparkerna i Storstockholm. Det är det stora utbudet som lockar, alltifrån skejtpark, studsmattor, gräsytor till gungor. Det finns något för alla barn.

Vi har frågat samtliga av våra barnvakter (drygt 720 stycken år 2014) om vilka favoritparker barnen har som de barnvaktar. Barnen i undersökningen har varit mellan 0 – 10 år, samtliga bor i Stockholms län. Vasaparken och Humlegården är de två klart mest populära parkerna dit barnvakterna tar med barnen på väg hem från förskolan/skolan.

Vi ringde upp vår barnvakt Hanna vars barnvaktsbarn, åldrarna 3 & 5, berättat att Vasaparken är favoriten.

Det är det stora utbudet, det finns så himla mycket att göra där. De kan hoppa studsmatta, vara i sandlådan, cykla och massa annat. Treåringen tycker det är särskild kul att gunga medan femåringen gillar lite mer vilda grejer – exempelvis åka den höga rutschkanan. Det gäller däremot att ha stenkoll på barnen när man är där med dem. Det är väldigt höga höjder som de kan ramla ner och slå sig på, så jag skulle kanske inte åka dit med en hel klass. Men har man bara något eller några barn så går det jättebra så länge man har koll.

Vår barnvakt Linnea som passar barn i åldrarna 6, 8 & 11 berättar varför hennes barnvaktsbarn tycker Humlegården är nummer 1. Även här är utbudet det som lockar.

Det finns så mycket att hitta på. Sexåringen älskar parkleken, åttaåringen gillar fotbollsplanen och skejtparken medan elvaåringen tycker om att bara sitta i gräset. På vintern finns det dessutom en bra pulkabacke. I skejtbanan gäller det dock att ha koll då många av de stora barnen inte alltid ser de mindre.

Här är topp 10-listan – Vilken favoritpark har barnet/barnen du passar?

1. Vasaparken
2. Humlegården
3. Tessinparken
4. Rålandshovsparken
5. Kronobergsparken
6. Ladugårdsgärdet
7. Observatorielunden
8. Högalidsparken
9. Vitabergsparken
10. Rosendal

Vasaparken och Humlegården fick överlägset flest röster, därefter var det tajt mellan parkerna innanför tullarna (plats 3-10). Utanför tullarna hittar vi bland annat Judarskogen i Bromma, Isslingeparken på Lidingö, Farsta slott, Aspöparken i Enskede, Pampas i Solna och Rinkebyskogen i Täby/Danderyd. Förutom särskilda parker svarade många barnvakter ”att barnen gärna stannar kvar på skolgården och leker med mig”, ”alla parker med gungor i” och ”åka till Skansen”.

Här nedan kommer de populäraste parkerna baserat på var barnen bor (i innerstaden).

Östermalm
1. Humlegården
2. Tessinparken
3. Ladugårdsgärdet

Kungsholmen
1. Rålandshovsparken
2. Kronobergsparken
3. Vasaparken

Södermalm
1. Högalidsparken
2. Vitabergsparken
3. ”Skolgården”

Vasastan
1. Vasaparken
2. Observatorielunden
3. Humlegården

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier