Barnens favoritsånger | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Barnens favoritsånger

Publicerat | juni 5, 2014 | Kommentarer inaktiverade för Barnens favoritsånger

Pippi & Avici

Astrid Lindgren, Melodifestivalen och klassiska småbarnssånger som ”Blinka lilla stjärna” är barnens favoriter – i alla fall om vi frågar våra barnvakter. Avicii slår sig precis in på topp 10.

Vi har frågat samtliga av våra barnvakter (drygt 720 stycken år 2014) om vilka favoritsånger barnen har som de barnvaktar. Barnen i undersökningen har varit mellan 0 – 10 år, samtliga bor i Stockholms län. ”Pippi” ligger i topp, precis som på frågan om vilken deras favoritbok är. Melodifestivalen gillas av många dock, allra helst med Sean Banan. Bland de äldre barnen är Ace Wilders ”Busy doin’ nothing” och Ylvis storhit ”What does the fox say” populära medan de allra yngsta uppskattar sånger som ”Lilla Snigel”, ”Imse vimse spindel” och ”Blinka lilla stjärna”.

Vi ringde upp vår barnvakt Felicia vars barnvaktsbarn, pojke 8 år, berättat att Avicii är favoriten.

Han älskar Avicii och hans stil. Avicii är den som är inne i kompisgänget just nu. Låtarna dunkas varmt på Spotify.

Vår barnvakt Linn som passar barn i åldrarna 3 och 1 berättar varför Blinka lilla stjärna & Imse vimse spindel är favoritsångerna.

Blinka lilla stjärna är perfekt att sjunga varje gång han är orolig och behöver sova. Det är som han förstår att han ska lugna ned sig varje gång den sången kommer. Imse vimse spindel sjunger de på dagis där de gör rörelser till. Sången har även fått nya verser. Självklart är det roligast när man kan leka till den samtidigt som den sjungs.

Här är topp 10-listan –  Vilken favoritsång har barnet/barnen du passar?

1. Här kommer Pippi Långstrump
2. Blinka lilla stjärna
3. Imse vimse spindel
4. Sean Banan – Copacabana
5. Mora träsk – Klappa händerna
6. Lilla snigel
7. Ace Wilder – Busy doin’ nothing
8. Ylvis – What does the fox say
9. Idas sommarvisa
10. Avicii – Hey brother

De största melodifestivalälskarna finner vi i Sollentuna och Saltsjö-Boo, på Kungsholmen är det ”Blinka lilla stjärna” som gäller medan i Solna är ”Här kommer Pippi Långstrump” nummer 1. Sånger som var väldigt nära att slå sig in på topp-10 är ”Bä bä vita lamm”, Bamses signaturmelodi, ”Hakuna matata”, Linus Svenning – ”Kära bröder”, blandade Erik Saade-låtar, ”Dansa-pausa”, Yohio – ”Heartbreak hotel” och Psy – ”Gangnam style”.

Hör favoritlåtarna via Spoity-länkarna nedan. Alla låtar är inte inlagda men de populäraste.

För barn mellan 0 – 4 år – Nannynu! 0-4 år

För barn mellan 5 – 10 år – Nannynu! 5-10 år

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier