Barnens topp 10-böcker, Pippi är förebilden | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Barnens topp 10-böcker, Pippi är förebilden

Publicerat | maj 21, 2014 | Kommentarer inaktiverade för Barnens topp 10-böcker, Pippi är förebilden

Pippi

Stockholmsbarnen är eniga – Pippi Långstrump av Astrid Lindgren är favoritboken, i alla fall om vi frågar barnen våra barnvakter passar. ”Pippi är häftig! Hon kan bära en häst, har en apa och en kappsäck med guld”.

Vi  har frågat våra drygt 720 barnvakter (år 2014) om vilka favoritböcker barnen har som de barnvaktar. Barnen i undersökningen har varit mellan 0 – 10 år, samtliga bor i Stockholms län. ”Pippi” har i stort sett legat i topp i samtliga kommuner och är även den bokserie som attraherar de mest blandade åldrarna. Bland de äldre barnen kommer Harry Potter och Lasse-Majas detektivbyrå högt, medan de allra minsta vill ha pekböcker av olika slag, allra helst med djur som kan göra läten.

Vi ringde upp vår barnvakt Camilla vars barn berättat att Pippi Långstrump är favoriten.

Pippi har varit favoriten länge. 3½-åringen ser upp till henne, skulle vilja vara henne. Pippi är häftig – hon kan bära en häst, har en apa och en kappsäck med guld. Pippi har en annorlunda familj. 

Camilla fortsätter berätta att Pippi-böckerna är ärvda från flickans storasyster och det läses lika mycket Pippi samt andra titlar av Astrid Lindgrens böcker på förskolan.

Här är topp 10-listan –  Vilken favoritbok har barnet/barnen du passar?

1. Pippi Långstrump
2. Bamse
3. Alfons Åberg
4. Diverse djurböcker
5. Harry Potter
6. Lasse-Majas detektivbyrå
7. Barbapappa
8. Bilar
9. Mamma mu
10. Mumintrollen

De platser i Stockholms län där det har skiljt sig på förstaplatsen är i Bromma där Lasse-Majas detektivbyrå är nummer 1, i Enskede där blandade Disney-böcker är favoriterna och i Nacka där Harry Potter är populärast.

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier