Nannynu! Veckans stjärna | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärna

Publicerat | april 29, 2014 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärna


Ida Nilsson

Ida är 23 år och studerar till jurist vid Stockholms universitet, utöver det arbetar hon som barnvakt på Nannynu!

Ida har jobbat hos oss i över ett år och är en mycket uppskattad barnvakt. Hon är mycket omtyckt såväl av barn som av föräldrar. Hon beskrivs av en familj som en ansvarsfull och pålitlig person som har ett fint och respektfullt sätt att vara med och bemöta barn. Flickan hon hjälper via denna familj tycker mycket om Ida och berättar på dagis att Ida ska hämta även de dagar då föräldrarna hämtar, vilket är ett  fint betyg:)

Vi på Nannynu! kan bara instämma, Ida är en duktig och trevlig barnvakt som det är roligt att ha kontakt med. Hon är en barnvakt i världsklass! Nedan berättar Ida varför hon valt jobbet som barnvakt, hur hon trivs med att arbeta för Nannynu! samt delar med sig av sina bästa tips till andra barnvakter.

Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
Jag har alltid tyckt om barn och har jobbat med det förut. Det är ett givande jobb då man får ut så mycket mer av den tid man lägger ner, ett socialt utbyte både med barnet men även dess föräldrar. Man får så mycket kärlek och förtroende tillbaka från barnet man arbetar med! Det känns meningsfullt.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Jag gillar att det är ett så aktivt jobb, man är i farten hela tiden! Det är dessutom ett bra jobb att ha vid sidan om studierna då arbetspassen är lagom långa och man kan vara relativt flexibel, föräldrarna är alltid väldigt förstående om man behöver byta dag någon vecka för att man har mycket i skolan osv.   

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Se barnet som den individ som det faktiskt är, var alltid lyhörd och känslig för barnets behov och önskemål, oavsett ålder. Samtidigt är det viktigt att visa att det är du som bestämmer, men i den bestämmanderätten ska även barnet få vara delaktigt.

Nedan har Ida skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
Jag hämtar på förskolan runt halv fyra tiden, pratar med förskolepersonalen om hur dagen har varit och hur barnet ätit, sovit osv. Efter förskolan går vi i princip alltid till någon park, vi har nära till flera stycken så vi varierar oss. Efter en utevistelse på ca 1 timme går vi hem och hittar på någon annan aktivitet, vi bakar eller målar ofta t.ex. Därefter äter vi middag och är klara lagom till föräldrarna kommer hem.

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier