Nannynu! Veckans stjärna | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärna

Publicerat | februari 19, 2014 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärna


Rebecka Järnbrand

Rebecka är 20 år och studerar till förskolelärare vid Stockholms universitet. Utöver det arbetar hon som barnvakt på Nannynu!

Rebecka är så omtyckt av sin familj, hon får det högsta betyget man kan få av dem. De nämner bland annat att hon är pedagogisk, kreativ och initiativrik,  hon brukar exempelvis ta med sig pyssel till barnen som är så uppskattat. Hon är som klippt och skuren för att vara barnvakt säger familjen. Vi på kontoret kan bara instämma, hon är en barnvakt i världsklass!

Nedan berättar Rebecka varför hon valt jobbet som barnvakt, hur hon trivs med att arbeta för Nannynu! samt delar med sig av sina bästa tips till andra barnvakter.

Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
Att passa barn är något som jag tyckt varit kul länge, det beror på att barn är fantastiska fritänkare och det syns i nästan allt de gör. Deras fritänkande resulterar bland annat i, om man lyssnar noga,  väldigt smarta lösningar på problem som skulle kunna fungera i praktiken. De är ärliga och säger vad de tycker och tänker om saker och ting vilket är härligt. Allt det här möter man som barnvakt vilket gör mitt arbete till ett av de mest varierade, givande och roligt.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Det är kul att jobba på Nannynu! på grund av det gör det möjligt att sitta barnvakt på ett professionellt vis. Genom att gå två kurser när man börjar arbeta visar företaget på ett engagemang och en omtanke för mig som barnvakt. Tips på lekar och pyssel att göra med barnen finns även tillgängligt om man vill ha inspiration.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Mitt bästa tips är att det är bra att ha en planering vad man ska göra under dagen men det är viktigt att komma ihåg att inte låta planeringen ta över. Det är okej om det blir så att barnen sitter lite extra med ett projekt även om det tar lite extra tid från något annat. Om man skulle ha med sig ett uttänkt pyssel och ha föreställningar att det ska se ut och vara på ett speciellt vis men barnen har andra idéer så stoppa inte deras idéer. Låt dem göra på sitt sätt och försök få bort eventuella föreställningar att de ska se ut på ett visst sätt, vi är här för barnen.

Nedan har Rebecka skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
Idag skulle jag passa småpojkarna från tre tiden. När jag knackade på dörren mötte jag deras farmor och pojkarna var mitt uppe i kurragömma. Det tog inte lång stund innan jag blev inbjuden till leken. Kurragömman fortsatte ganska länge. När jag märkte att intresset började avta så tog jag fram pärlor och gummiband så de kunde göra armband och halsband. Den äldre av pojkarna satt koncentrerat och försökte hitta de rätta pärlorna  till sitt armband.  Den yngre tog en näve pärlor, lade dessa på bordet och försökte trä på pärlorna. Han frågade tillslut om hjälp och jag hjälpte honom på traven.


Rebecka J bild

Därefter dök åter intresse för kurragömman upp. Eftersom båda två under kurragömman tyckte det var kul att gömma sig under alla täcken i sängen så fick jag idén om att bygga en koja. Jag började hämta stolar, täcken med mera, den yngre hoppade in i bygget med mig och senare kom den äldre också för att se vad som föregick. När kojan var klar började jag laga mat, spagetti och köttbullar, en solklar favorit! Under tiden lekte pojkarna i kojan. När maten var klar tänkte jag att det vore en kul och mysig idé att äta i kojan. Jag minns själv hur roligt det var när jag var yngre. Så det blev middag inne i kojan vilket var populärt och de åt riktigt bra, jag var lite orolig över att det skulle bli väldigt kladdigt men det gick bra. En kudde klarade sig inte då den fick ketchup på sig men överlag gick det bra. Dagen avslutades senare med film och frukt i kojan.

 

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier