Nannynu! Veckans stjärna | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärna

Publicerat | december 13, 2013 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärna


Louise Eriksson


Louise är 18 år gammal och studerar sista året på Internationella Engelska gymnasiet på Södermalm utöver det arbetar hon som barnvakt på Nannynu!

Louise är en väldigt uppskattad barnvakt hos båda sina familjer som hon arbetar hos. Hon beskrivs som en ansvarsfull, trygg och påhittig barnvakt som barnen alltid har roligt med! Vi på kontoret tycker också Louise är en toppentjej, hon är alltid trevlig och kommunicerar bra till oss.

Nedan berättar Louise varför hon valt jobbet som barnvakt, hur hon trivs med att arbeta för Nannynu! samt delar med sig av sina bästa tips till andra barnvakter.

Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
När jag växte upp var det många av mina vänner som passade barn men det var först när jag själv började arbeta med barn som jag insåg vad jag har missat. Det är så mycket mer än ett arbete för mig, man lär känna barnen och familjen på en djupare nivå. När jag hittade Nannynu! så blev det genast lättare att hitta en passande familj och det känns superskönt att de hanterar kommunikationen med familjen jämsides med mig.

Jag förvånas konstant av barnens innovation, hur de kan hitta på lekar ur tomma intet och hur de kan ställa djupt filosofiska frågor som jag själv aldrig tänkt på. Därför älskar jag att jobba med mina barn, jag känner att jag påverkas och lär mig precis lika mycket från dem som de gör av mig. Det känns även jättekul att få vara en del i deras uppväxt!

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Med risk för att låta som alla andra så tycker jag om kombinationen av barnvaktsarbete men ändå att arbeta för ett företag. Det är en stor trygghet att kunna ta upp saker med de på kontoret och det känns även bra för framtiden att kunna visa sig själv som en anställd med ordentliga referenser.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Mitt bästa tips till andra barnvakter är att lyssna på barnen, ta del av deras åsikter och gör dem delaktiga i beslutsprocesser som vad ni ska leka med eller vad ni ska laga för mat. Det är viktigt att de också får känna sig viktiga, däremot så måste du själv hela tiden ha koll på att inget går överstyr! Det är trots allt du som bestämmer i slutändan. :)

Nedan har Louise skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
En vanlig dag i barnvaktslivet börjar klockan fyra då jag hämtar tjejerna – 4 och 8 år gamla – på dagis respektive skola. Där passar jag på att prata lite med föreståndarna om det är något speciellt som har hänt under dagen så att jag sedan kan förmedla vidare till föräldrarna. Tjejerna cyklar till skolan så därefter hämtar vi cyklarna och beger oss hemåt. Hemresan tar ibland lång tid då barnen ofta hittar roliga kastanjer eller kottar på vägen, men långsamt tar vi oss hem. Väl hemma ger jag tjejerna en frukt var samt något att dricka för att hålla blodsockret uppe framtill middag. När vi ätit mellanmål är det lek som gäller, idag är det något som de hittat på själva och kallar “Iron Man” vilket i princip är kull men med några variationer. Jag gör mitt bästa att hänga med på reglerna och lyckas i alla fall måttligt då dem verkar ha det roligt. Middagen är ofta något enkelt som går snabbt att förbereda vilket maximerar tiden av umgänge och lek samtidigt som det minimerar tiden av “tråkig” matlagning. Medan jag lagar mat får tjejerna leka självständigt men ibland vill de hjälpa till att hacka grönsaker – dock alltid med en slö kniv – så då pratar vi i köket om lite allt möjligt. Efter maten så diskar jag och gör rent, därefter blir det oftast en lite lugnare lek med Barbie’s.Vid sju kommer mamma eller pappa hem så då berättar jag om dagen ifall det har hänt något särskilt eller om allt har gått bra. Sedan kramas barnen och jag hejdå och ses igen veckan därpå.

Hos en annan familj börjar dagen lite senare, oftast runt fem, då jag kommer hem till deras bostad eftersom föräldrarna ska gå ut och äta middag. Barnen är två livliga killar på 3, respektive 5 år och älskar att springa runt och leka. Eftersom barnens läggtid är runt sju så leker vi med allt möjligt fram till dess, exempelvis lego och bilar eller kanske gör en hinderbana i vardagsrummet. När klockan närmar sig sju så hjälps vi åt att städa upp allt som har tagits fram och sedan bär det av in i badrummet för att borsta tänderna. Barnen får själva välja ut en eller två godnattsagor som jag läser för dem innan det är dags att släcka lampan och sova. När föräldrarna kommer hem så stämmer vi av att allt har gått bra och bestämmer en tid för nästa barnvaktspass.

Vill du också jobba som barnvakt? Ansök här
Läs mer om våra barnvakter

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Sarah är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Sarah gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier