Nannynu! Veckans stjärna | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärna

Publicerat | november 25, 2013 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärna


Alina Borgsén

Alina är 18 år och studerar sista året på gymnasiet, ekonomiprogrammet med inriktning juridik, utöver det arbetar hon som barnvakt på Nannynu!

Alina har arbetat som barnvakt via Nannynu! i snart ett år och enligt föräldrarna i familjen är hon ”fantastisk med barnen”. De har alltid roligt med Alina samtidigt som hon kan sätta gränser när det behövs. Hon är också mycket bra på att kommunicera med föräldrarna och har god framförhållning vilket gör att de känner sig helt trygga med henne. Detta kan även vi på kontoret intyga, Alina är alltid snabb på att återkomma när vi sökt henne, hon är tydlig och frågar om något är oklart. Hon är alltså både pålitlig, trygg och kreativ; helt enkelt en barnvakt i världsklass!

Nedan berättar Alina varför hon valt jobbet som barnvakt, hur hon trivs med att arbeta för Nannynu! samt delar med sig av sina bästa tips till andra barnvakter.

Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
Barn är så härliga att umgås med. De är öppna och raka med vad de tycker, tänker och känner, vilket är ett välkomnat avbrott från vuxenvärlden. Jag har turen att få passa tre barn i olika åldrar och det är så roligt att se hur de växer och utvecklas. Jobbet känns väldigt betydelsefullt och man känner sig alltid behövd och uppskattad. Jag blir lika glad varje gång jag kommer till dagis och blir bemött av ett leende och en bamsekram!

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Nannynu! är ett professionellt företag med trevlig personal och bra utbildning innan man börjar arbeta. Systemet med att alla barnvakter har en kontaktperson som regelbundet följer upp hur det går och hur man trivs är mycket smidigt.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Ha skoj med barnen! Ta fram det inre barnet i dig och var kreativ, men behåll ditt vuxna ansvar.

Nedan har Alina skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
Klockan tre på eftermiddagen hämtade jag sexåringen på fritids. Han var glad och uppspelt som vanligt och hade massor att berätta. På väg till dagis för att hämta småsyskonen pratade vi om hur skoldagen varit och jag fick dessutom lära mig massor om zombies, lufthus och tjuvar.

När vi hämtat de två yngre syskonen begav vi oss till lekparken. Där hade vi jättekul som vanligt. Vi gungade, åkte linbana, ”körde bil” och en massa annat. En av favoritlekarna är ”åka båt över hajhavet”. Då är klätterställningen båten och jag den superläskiga hajen som simmar omkring och ”skräms”. Då tjuter de av skratt. Efteråt tog vi en fruktpaus.


Lek

Efter ca 1,5 h började barnen bli trötta så vi gick hem. Jag började direkt med maten medan barnen klädde ut sig i sina halloweendräkter och fyraåringen hjälpte mig att duka.

Efter maten lekte vi Alibaba och de 40 rövarna. Den leken lärde jag mig i skolan när jag var liten och den tycker barnen jättemycket om. Tvååringen förstår inte riktigt reglerna men han är med och hjälper till på sitt sätt, vilket han tycker är lika kul.

Efter en stund kom barnens pappa hem och det var dags för mig att gå. Jag har lovat att vi ska fortsätta leka Alibaba nästa gång vi ses.

Vill du också jobba som barnvakt? Ansök här
Läs mer om våra barnvakter

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier