Nannynu! Veckans stjärna | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärna

Publicerat | november 7, 2013 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärna


Hanna Sallmén

Hanna är 18 år och studerar sista året på Kungsholmens gymnasium, utöver det arbetar hon en eftermiddag i veckan som barnvakt hos Nannynu!

Hanna är en uppskattad barnvakt hos Nannynu! såväl av familjen som av oss på kontoret. Familjen upplever Hanna som en toppentjej som är väldigt ansvarsfull, påhittig, glad, flexibel och bra på att lösa problem som kan uppstå. Vi på kontoret upplever detsamma, hon är en mycket trevlig tjej som är pålitlig och trygg, vi är så glada över att ha henne hos oss!

Nedan berättar Hanna varför hon valt jobbet som barnvakt, hur hon trivs med att arbeta för Nannynu! samt delar med sig av sina bästa tips till andra barnvakter.

Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
Det roliga med barn är att de är väldigt ärliga och okomplicerade. När man är med barn är det alltid ”här och nu” som räknas och det blir nästintill omöjligt att sitta och fundera på nästa veckas fysikprov – just för att man dras med i deras engagemang för vad de än hittar på. Jag känner även att jag lär mig mycket om mig själv av dem.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Jag tycker om att jobba hos Nannynu! eftersom det är ett seriöst företag som känns tryggt att jobba för. Innan man blir certifierad nanny får man genomgå ett par kurser för att bli mer säker i rollen som barnvakt och när man väl jobbar har man en kontaktperson som man kan nå lite när som helst, vilket gör att hela arbetssituationen känns väldigt trygg.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Mitt bästa tips till andra barnvakter är att låta barnen vara med och bestämma och låta dem ta egna initiativ, samtidigt som de självklart ska vara medvetna om att de inte får göra vad som helst när inte föräldrarna är hemma. Att låta barnen känna att deras åsikter och tankar är viktiga tror jag är väsentligt för att skapa en naturlig respekt mellan barn och vuxen, och inte minst för att stärka barnets självkänsla och därmed främja dess utveckling!

Nedan har Hanna skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
Det börjar med att jag hämtar 4-åringen på dagis vid halv fyra. Eftersom han brukar vara ganska trött på eftermiddagen kör jag honom i vagnen hem till deras hus som ligger väldigt nära dagiset. Ofta hittar vi något intressant på vägen, som t.ex. kastanjer eller ekollon, som gör att det ändå tar sin lilla tid att komma hem. Väl hemma brukar vi – nu när det blivit lite kallare – lägga pussel eller rita. Tjejerna, som är 7 resp. 9 år, går tillsammans från skolan och kommer hem vid halv fem. Då brukar de antingen engagera sig i det jag och minstingen gör eller göra sina läxor om de har några.  Eftersom den äldsta tjejen ska hinna äta innan hon går iväg till sin träning gör jag i ordning enklare mat. Efter maten brukar yngsta tjejen läsa sin läs-läxa för mig, medan minstingen gör något bredvid. Föräldrarna kommer hem vid 6-tiden och då brukar vi prata igenom hur barnen varit, vad vi har gjort och hur det har gått.

Vill du också jobba som barnvakt? Ansök här
Läs mer om våra barnvakter

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier