Nannynu! tipsar barnvakter om lekar | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Spela spel och lek följa-john

Publicerat | februari 15, 2013 | Kommentarer inaktiverade för Spela spel och lek följa-john

Aktiviteter och lekar till barn 4 år och äldre

 

 • Kurragömma

Den här leken fungerar upp till 10 årsåldern. En får gömma ansiktet I händerna, blunda och räkna eller bara vänta tills den/de andra gömt sig. Sedan ropar hon KLAR! och börjar leta efter de som gömt sig. Leken håller på tills alla är hittade. Byt person som letar.

 • Upptäcktsfärd

Be barnet visa dig vad som finns på hans eller hennes rum. Om barnet inte riktigt kommer igång så fråga om han/hon har någon spännande bok, någon docka, bil, djur etc. som du kan få se.

 • Spela spel

Fråga vilket som är favoritspel; Fia, kortspel, Plockepinn, Memory etc

 • Leta efter skatten

Göm en liten skatt i förväg och gör det till en spännande resa genom hemmet genom att rita en skattkarta med olika stationer där man hittar nya kartor för att slutligen hitta skatten.

 • Klockan

En del barn tycker det är roligt med klockan och då kan du rita upp en klocka med visare och visa barnet de olika siffrorna och att visarna står på olika platser på olika tider. Fråga hur klockan ska stå när klockan är fyra och och hjälp till att flytta visaren

 • Följa John

En person går först och gör rörelser som den/de andra följer efter. Hoppa på ett ben, springa snabbt, krypa etc. Byt vem som är John.

 • Läs

Att krypa upp i en soffa tillsammans och läsa en bok är en älskad stund för många barn. Låt barnet peka och fråga och vandra långt in I berättelsen.

 • Städleken

En halvtimma innan föräldrarna kommer hem kan ni låtsas att kungen och drottningen snart kommer och att ni ska göra fint för dem. Barn brukar tycka detta är en kul och spännande lek och glatt hjälpa till att städa.

 • Försten till

Då ni är ute och går eller på väg hem bestäm ett mål ca 50m fram som ni tävlar att nå, klara färdiga gå! Sisten är ett ruttet päron eller något annat hemskt som barnen hittar på … för det är alltid nannyn som kommer sist.

 • Kan du hjälpa mig?

Äldre barn är ofta både duktiga och villiga att hjälpa till med vardagssysslor och skötsel av sina yngre syskon. Be om hjälp och beröm i massor över det som barnet gör. Då blir de glada, känner sig stora och betydelsefulla.

 • Jag kan inte

Spela dum och låtsas att du inte kan t ex gå över gatan. Barnet får då känna sig duktig och visa hur man trycker på knappen och väntar på grön gubbe. Detta förutsatt förstås att barnet är stort nog att veta hur man gör.

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier