Nannynu! tipsar barnvakter om sånger | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Sjung och lek

Publicerat | februari 15, 2013 | Kommentarer inaktiverade för Sjung och lek

BARNVISOR

 • En elefant balanserade.

(Text: Trad.) En elefant balanserade på en liten spindeltråd det tyckte han var så intressant, så han gick och hämtade en annan elefant. Två elefanter balanserade på en liten spindeltråd det tyckte dom var så intressant, så dom gick och hämtade en annan elefant. Tre elefanter balanserade på en liten spindeltråd det tyckte dom var så intressant så dom gick och hämtade en annan elefant. Fyra elefanter balanserade osv.

 • Sockerbagaren

(Text: Alice Tegnér) En sockerbagare här bor i staden, han bakar kakor mest hela dagen. han bakar stora, han bakar små, han bakar några med socker på. Och i hans fönster hänga julgran saker och hästar, grisar och pepparkakor. och är du snäller så kan du få, men är du stygger så får du gå!

 • Ekorrn

(Text: Trad.) Ekorr’n satt i granen, skulle skala kottar ick han höra barnen, då fick han så bråttom hoppa han på tallegren stötte han sitt lilla ben och den långa ludna svansen. Sprang han hem till mamma, på den gröna ängen fick han med detsamma, krypa ned i sängen beska droppar fick han då plåster på sin lilla tå och ett stort bandage om svansen.

 • Mors lilla Olle

(Text: Alice Tegnér) Mors lilla Olle i skogen gick, rosor på kinden och solsken i blick. Läpparna små utav bär äro blå, bara jag slapp att så ensam här gå! Brummelibrum, vem lufsar där? Buskarna knaka. En hund visst det är! Lurvig är pälsen, men Olle blir glad: Åh, en kamrat, det var bra se god dag! Klappar så björnen med händer små, räcker fram korgen: Se där, smaka på! Nalle, han slukar mest allt vad där är: Hör du, jag tror, att du tycker om bär. Mor fick nu se dem, gav till ett skri. Björnen sprang bort, nu är leken förbi. Å, varför skrämde du undan min vän? Mor lilla, be honom komma igen!

 • Var bor du, lilla råtta?

(Text: Trad.) Var bor du, lilla råtta? I din hatt. Vad går du klockan åtta? Jagar katt. Hur många ungar har du? Sjutti-två. Hur mår din gamle far, du? Si och så. Vad går din fru Lovisa? Steker glass. Vad vill du ha att spisa? Korv och jazz. Vad vill du ha att dricka? Smultronbål. Vad har du i din ficka? Fyra hål.

 • Blinka lilla stjärna där

(Text: Betty Ehrenborg Posse) Blinka lilla stjärna där, hur jag undrar var du är. Fjärran lockar du min syn, lik en diamant i skyn. Blinka lilla stjärna där, hur jag undrar var du är. När den sköna sol gått ner, strax du kommer fram och ler. Börjar klar din stilla gång, glimmar, glimmar natten lång. Blinka lilla stjärna där, hur jag undrar var du är.

 • Bä bä vita lamm

(Text: Alice Tegnér) Bä, bä vita lamm, har du någon ull ja, ja kära barn, jag har säcken full.  Helgdagsrock åt far och söndags kjol åt mor och två par strumpor åt lille lille bror.

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier