Pyssla med barnen | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Lek med barnen

Publicerat | februari 15, 2013 | Kommentarer inaktiverade för Lek med barnen

PYSSLA

 • Konstverk

Plocka löv, stenar, bark, bär eller vad som helst från naturen. Det finns träd på vägen hem från dagis även i stan. Klistra upp på ett papper eller häng i en tråd i fönstret. Höstlöv gör sig fint där.

 • Snöflingor

Vik ett vitt A4 papper 3 eller 4 ggr och klipp sedan de öppna kanterna i ett ringlande och/eller hackigt mönster. Fortsätt med att klippa hål i olika former i papperet. Det kan vara lite trögt men om man viker papperet brukar det gå. Veckla upp och tejpa upp snöflingan på fönstret.

 • Måla och rita

Använd vattenfärg, pennor eller kritor. Hitta på teman t ex min kompis, kärlek, sommarminne, ett djur, när jag blev arg eller vad som helst. Prova också att rita en teckning tillsammans.

 • Pappersfigurer

En jättebra tillsammans aktivitet där barnet samtidigt tränar att kombinera former och utveckla finmotorik. Gör en fågel av mallen på sista sidan.

 • Deg

Här är recept på två olika sorters deg. Trolldegen är enkel att göra, lite torrare och håller sig inte så länge. Play-do leran blir smidigare och kan vid förvaring i kylskåp användas om och om igen i upp till en månad.
Trolldeg
Ingredienser till en liten deg 3 dl vetemjöl 1 dl salt 1-1½ dl vatten Lägg till en matsked matolja per 1 dl salt om du vill. Då blir inte händerna torra efter att du arbetat med degen. Blanda mjöl och salt i en skål, rör ner lite vatten i taget tills du fått en smidig deg. Du kan färga degen med karamellfärg. Gör deg I skilda bunkar och färga med olika färger om du vill. Tips Fukta händerna medan du modellerar med trolldegen så spricker den inte. Degen torkar ganska snabbt och håller ca ett dygn i plastpåse i kylen. Lösa delar på figurerna limmar man fast med vatten. Man kan förstärka med t ex tandpetare. Sprickor kan jämnas till med lite vatten innan figurerna torkar. Om figuren ska hänga kan du göra hål med ett sugrör en bra bit innanför kanten innan du sätter den i ugnen. Du kan också trycka in ett gem. Guldfärgat rostar inte

Play-do lera
Ingredienser 4 dl vetemjöl 3 dl salt 2 msk alun 3 msk matolja 5 dl kokande vatten karamellfärg Blanda de torra ingredienserna. Alunet irriterar huden i torr form så gör degen utan barn. Blanda olja och karamellfärg I det uppkokade vattnet. Mycket karamellfärg ger lysande färgad lera. Häll oljan och det varma vattnet över torrvarorna. Blanda tills degen blivit smidig, gärna i hushållsassistent. Kom ihåg att degen ska svalna lite innan barnen får börja dega. Leran klarar sig upp emot en månad i plastpåse eller burk med lock i kylen. Den går att använda många gånger om.

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Sarah är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Sarah gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier