Barnvakter hos Nannynu! utbildas i barn hlr | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Certifierade instruktörer hos Nannynu!

Publicerat | november 20, 2012 | Kommentarer inaktiverade för Certifierade instruktörer hos Nannynu!

Hjärt – och lungräddning

Charlotte Fromy är instruktör i Barn HLR och luftvägsstopp och har gett våra barnvakter på Nannynu! kurser under snart två års tid. Charlotte har lång erfarenhet från akutvården och instruerar ett par gånger i månaden. Det är en aktiv kurs där våra barnvakter får öva på inblåsningar, kompressioner samt stabilt sidoläge. Olyckor som är vanliga bland barn är klämskador, fallskador, benbrott kvävning (luftvägsstopp) och förgiftningar, att jobba som barnvakt innebär ett stort ansvar och det är vissa saker barnvakten bör tänka på:

 1. Fokus. Ha alltid fokus på barnet. En olycka händer snabbt och det räcker att släppa kollen en kort stund, så kan något hända. Släpp mobiltelefonen då du jobbar och fokusera på det du är där för.
 2. Blöjbarn? Lämna aldrig små barn ensamma på skötbord, eller andra högre föremål.
 3. Farliga kemikalier? Är farliga kemikalier (maskindiskmedel, städmedel etc) och mediciner utom barnets räckhåll? Försök att vara med barnet, så vet du att du har koll.
 4. Matlagning? Lagar du mat, tänk på att barnet lätt kan bränna sej på spisen, om det vill göra som du, klättrar upp på en stol etc.
 5. Utelek? Är ni ute i parken eller lekplats, ha uppsikt hela tiden på vad barnet har för sej. Luvor, halsdukar kan utgöra kvävningsrisk. Cyklar barnet är hjälm A och O, ha bra koll på gatan. Reflexer då det är mörkt är bra att ha.

Charlotte menar att om man har detta i tanken, kan man som barnvakt förebygga en stor del av olyckor själv. Att kommunicera med föräldrarna till barnet är även viktigt, då de vet bäst hur barnet är och kan ge tips på saker man behöver tänka extra på för just deras barn. Att ha en HLR utbildning som är färsk är också en stor trygghet för barnvakt, föräldrar och Nannynu! fortsätter Charlotte.

Vad händer om olyckan ändå är framme?
Om olyckan ändå är framme måste du som barnvakt agera snabbt. De barnvakter som jobbar hos Nannynu! får alla en utbildning inom hjärt – och lungräddning och även kompetenskort, med tydliga instruktioner i liten storlek att förvara i plånboken. Vid allvarliga olyckor ska du larma 112 samt snabbt kontakta föräldrarna, det är också viktigt, säger Charlotte.

”Hjärt – och lungräddning är bra att alla kan, eftersom det faktiskt räddar liv. Om fler skaffar sig denna kunskap, skulle många fler liv kunna räddas varje år. Det är inte svårt att lära sig och de allra flesta kan rädda liv genom att lära sig detta.”

Charlotte driver eget företag sedan år 2009 och är certifierad instruktör i Barn och vuxen HLR, D-HLR och skol-HLR. Charlottes företag startade i mindre skala då hon gjorde utbildningar på hennes egna barns förskola och idag har hon kunder bland de flesta sektorer, även om förskolor, samt företag som behöver HLR och hjärtstartardelen utgör den största majoriteten.
HLR Coaching med Charlotte Fromy

 

 

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier