Barnvakt berättar om extrajobb hos Nannynu! och barnpassning | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans Stjärnbarnvakt: Ellen

Publicerat | oktober 5, 2012 | Kommentarer inaktiverade för Veckans Stjärnbarnvakt: Ellen

 


Ellen är en av våra stjärnbarnvakter. Nedan berättar Ellen varför hon valt jobbet som barnvakt, hur hon trivs med att arbeta för Nannynu! samt delar med sig av sina bästa tips till andra barnvakter. Nannynu! har i dagsläget ca 600 barnvakter i databasen varav ca 500 jobbar aktivt varje månad.

Ellen är 19 år och studerar sitt sista år på gymnasiet

Vid sidan av jobbet som barnvakt går jag sista året på Blackebergs gymnasium, inriktning samhälle-ekonomi. Jag umgås också gärna med vänner, springer och tränar på gymmet. Jag tycker att det är roligt att jobba som barnvakt eftersom jag känner att jag verkligen är till hjälp och att familjen värderar hjälpen väldigt mycket. När barnen springer fram till mig och säger med leenden ”Ja, Ellen nu går vi hem och leker!” då är det känns det extra roligt.  Som barnvakt känner jag mig uppskattad varje gång jag jobbar, både av barnen och föräldrarna. Skillnaden mot andra jobb är att man får komma barnen väldigt nära och när vi leker och busar så är det också givande för mig.

Nannynu har från min första intervju till dagen idag varit mycket stöttande och förstående för mig som barnvakt. Jag kommer ihåg när jag skulle träffa familjen första gången och jag var ganska nervös, då ringde jag för att få lite stöd och tips. Det kändes jättebra och jag tycker att det är väldigt bra att ett företag kan ha sådan personlig kontakt med deras barnvakter. Nannynu ser till att du känner dig uppskattad och låter dig veta att det jobb du gör är viktigt, både genom peppande mail som man får ibland och sms från kontaktpersonen. Det gör jobbet ännu roligare!

Mina bästa tips till andra barnvakter är att man ska försöka vara på barnens ”nivå”. Då kommer både barnen förstå dig bättre och du dem. Det gör jobbet dessutom mycket roligare och enklare . Däremot är det viktigt att man visar att ”det är jag som bestämmer” och sätter gränser. När man är med barnen är det en fördel om man är positiv och har nära till skratt. Var också påhittig men låt barnen bestämma lekar och använda deras fantasi. Lyft alltid fram barnens positiva sidor och ge beröm.

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Sarah är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Sarah gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier