Tips på hur du hitar och behåller din barnvakt | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Tips hur du hittar en bra barnvakt och behåller den…

Publicerat | augusti 18, 2010 | Kommentarer inaktiverade för Tips hur du hittar en bra barnvakt och behåller den…

Nannynu! har tagit fram lite smarta tips på hur du hittar och behåller rätt barnvakt till din familj!

Kanske känns det stressigt nu, men lite förberedelse och långsiktigt tänk kommer att spara både tid, oro och energi i längden.

 1. Magkänslan

Absolut viktigast är magkänslan när man väljer sin barnvakt. Barnvakten kan ha bra erfarenhet samt en strålande personlighet, men om det är något som inte känns helt rätt under första mötet så gå på det.

2. Erfarenhet som smäller högst, att tidigare ha varit barnvakt

Att ha erfarenhet av dagis och skola är inte alltid samma sak som att vara en bra barnvakt. Man kanske sällan har varit ensam med barnen och är då inte van vid att ta hela ansvaret. Men självklart är erfarenhet av skola och dagis ett bra komplement.

3. Referenser

Att kontakta referenserna där barnvakten tidigare arbetat är en självklarhet. Ett tips är att även kontakta barnvaktens lärare om det är en ung person. Passa på att fråga om hon eller han kommer i tid, är pålitlig och överlag är en ansvarsfull person.

4. Närhet

Tänk på att det är viktigt att barnvakten bor nära för även om barnvakten i början tycker att det är ok att åka en timme för att arbeta så kommer han/hon tröttna på detta till slut och avsluta sitt uppdrag. Strul med bussar och pendeltåg är inte heller roligt när barnen står och väntar på dagis.

5. Framtidsplaner

Du vill ju ha en långsiktig relation till din barnvakt därför kan det vara bra att ta reda på om barnvakten kommer att studera de närmaste åren eller är nöjd med sin nuvarande situation. Det som är viktigast att tänka på är att det finns en plan som är långsiktig så att inte barnvakten åker till New York om två veckor när du har lagt ner en månad på att hitta någon som känns rätt.

6. Engagemang på fritiden

Många duktiga barnvakter är aktiva i olika sporter och hobbys på sin fritid. Det märks tydligt att de genom detta lärt sig ta ansvar, komma i tid och att planera. Så ett stort intresse är verkligen bara positivt, som ger energi och glädje till dina barn i slutändan.

7. Var tydlig med familjens regler och rutiner

Det är inte självklart för barnvakten hur du vill uppfostra dina barn. Barnvakten tycker därför att det är jätteskönt med tydliga regler och raka rör, så var inte rädd för att tala om vad som gäller i ditt hem.

8. Passa på att prata med barnvakten när ni ses

Unga människor kan tycka att det är läskigt att berätta när barnet varit extra stökigt eller ifall problem uppstått vilket kan resultera i att barnvakten slutar eller att du missar viktig information. Gör klart för barnvakten att det är okej att berätta allt som händer under dagen och ta dig tid att lyssna. Skapa en rutin där ni antingen sätter er ner när du kommer hem eller att du ber barnvakten skriva ner vad som hänt under dagen.

9. Ändra inte dagar och tider för ofta

Man behåller en bra barnvakt genom att se till att hon eller han trivs i familjen. Försök att inte avboka eller ändra på tider för ofta, det kommer att få den bästa barnvakt att tröttna. Det är inte heller schysst att ringa in en barnvakt för en timmes jobb. Se till att ge barnvakten får sitta minst 2 1/2-3 timmars per gång så att barnvakten känner att det är vårt att jobba hos er.

10. Beröm

Ge barnvakten en klapp på axeln ibland! Uppmuntran betyder otroligt mycket för barnvakten så passa på att berätta när du är nöjd. Barnvakten blir jätteglad, mer ambitiös och tycker det är ännu roligare att träffa dig och dina barn nästa gång.

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier