Tips från barnvakten om att ta hand om barn | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Tips från Barnvakten – Rolig lek ”Fruktsallad!!”

Publicerat | juni 2, 2010 | Kommentarer inaktiverade för Tips från Barnvakten – Rolig lek ”Fruktsallad!!”

Här delar vi med oss av tips som kommer in från våra barnvakter som kan underlätta för er som är småbarnsföräldrar.

Den här leken, fruktsallad, är en klassiker som fortfarande är lika rolig för lite större barn. Leken passar jättebra på kalas eller annars när en grupp på 10-20 barn är samlade och har spring i benen. Till leken behöver man stolar, 1 färre än antalet barn, som inte är för klumpiga.

En person leder leken och ställer sig vid sidan och de övriga deltagarna sätter sig på stolarna  Den som leder gruppen delar in den i fyra grupper = fyra frukter. Till exempel: äpplen, päron, apelsiner, bananer. Personen som leder gruppen ropar sedan  ”apelsiner!” och då ska  alla apelsiner byta plats med varandra. Samtidigt ska ledaren försöka sno åt sig en av stolarna. Den som blir utan stol, blir den som får ropa ut ett fruktnamn nästa gång. Nu kanske han eller hon väljer att ropa ”äpplen!” istället, och då är det alla äpplen som får byta plats. Men, väljer personen i fråga istället att ropa ”Fruktsallad!” betyder det att alla frukter byter plats med varandra. Hela tiden är det den som blir utan stol som får bli utropare nästa gång. Tillslut är det bara några få personer kvar och det går snabbt att utse en vinnare!

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier