Tips från barnvakten om att ta hand om barn | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Tips från Barnvakten – Hur man lockar barn att äta frukt och grönt

Publicerat | maj 6, 2010 | Kommentarer inaktiverade för Tips från Barnvakten – Hur man lockar barn att äta frukt och grönt

Här delar vi med oss av tips som kommer in från våra barnvakter som kan underlätta för er som är småbarnsföräldrar. Detta tips kommer från Angelica som jobbar som barnvakt hos Nannynu!

 

Genom att göra en Frukt & Grönt-bok! Varje vecka kan barnvakten ta med en ny fruktsort eller en ny grönsak. Barnet får i lugn och ro rita av hur frukten/grönsaken ser ut utanpå, och sedan får barnet rita av fruktens/grönsakens insida, efter att barnvakten skurit upp denna.

Sedan får barnet själv skriva namnet på frukten eller grönsaken på sin teckning (eller så får man hjälpa till med detta). Tillsammans lagar man sedan en enkel maträtt eller ett mellanmål där frukten eller grönsaken ingår. Nästa vecka tar barnvakten med en ny frukt eller grönsak att rita av och provsmaka… och till sist har barnet ritat en hel bok om sina nya favoritfrukter och -grönsaker! Förutom att det är ett roligt sätt för barnet att närma sig frukter och grönsaker, och på så sätt lära sig mer om nyttig mat, så utvecklar barnet sina konstnärliga talanger. Barnet lär sig proportioner, färger, former… och får dessutom öva på sin stavning!

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier