Barnvakt berättar om extrajobb hos Nannynu! och barnpassning | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans Stjärnbarnvakt: Angelica

Publicerat | maj 5, 2010 | Kommentarer inaktiverade för Veckans Stjärnbarnvakt: Angelica

 


 

Angelica är 22 år och studerar mänskliga rättigheter och demokrati utöver att vara barnvakt hos Nannynu!

Angelica är en av våra stjärnbarnvakter och har arbetat för Nannynu! sedan september 2009. Nedan berättar Angelica varför hon valt jobbet som barnvakt, hur hon trivs med att arbeta för Nannynu! samt delar med sig av sina bästa tips till andra barnvakter. Nannynu! har i dagsläget ca 400 barnvakter i databasen varav ca 300 jobbar aktivt varje månad.

Att arbeta som barnvakt är en sådan intressant kontrast mot det jag studerar! Det är härligt att ibland få lämna skolbänken och arbeta med barn. Sedan jag började som barnvakt har jag sett hur ”mina” barn lärt sig att cykla utan stödhjul, läsa, skriva, räkna… Deras utveckling är otroligt intressant att följa!

Företaget tar väl hand om såväl familjerna som oss barnvakter. Vi får tillgång till internutbildningar och kan nätverka med varandra. Det känns som en mer seriös merit att ha arbetat som barnvakt via ett företag, än att göra det privat, genom att sätta upp en lapp på närmaste snabbköp. Många arbetsgivare ser positivt på mitt extraknäck!

Mitt bästa tips till andra barnvakter är att locka barnen att äta frukt och grönsaker genom att göra en Frukt & Grönt-bok! Varje vecka kan barnvakten ta med en ny fruktsort eller en ny grönsak. Barnet får i lugn och ro rita av hur frukten/grönsaken ser ut utanpå, och sedan får barnet rita av fruktens/grönsakens insida, efter att barnvakten skurit upp denna. Till sist får barnet själv skriva namnet på frukten eller grönsaken på sin teckning (eller så får barnvakten hjälpa till med detta). Till sist lagar man tillsammans en enkel maträtt eller ett mellanmål där frukten eller grönsaken ingår. Nästa vecka tar barnvakten med en ny frukt eller grönsak att rita av och provsmaka… och till sist har barnet ritat en hel bok om sina nya favoritfrukter och -grönsaker! Förutom att det är ett roligt sätt för barnet att närma sig frukter och grönsaker, och på så sätt lära sig mer om nyttig mat, så utvecklar barnet sina konstnärliga talanger. Barnet lär sig proportioner, färger, former… och får dessutom öva på sin stavning!

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Sarah är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Sarah gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier